Wij staan ook elke zaterdag op de markt in Utrecht.

Al meer dan dertig jaar staan wij elke zaterdag op het Janskerkhof in Utrecht, deze planten en bloemenmarkt kent een ruime historie en bestaat dan ook al meer dan 100 jaar. Elke zaterdag vertrekken wij heel vroeg van huis, weer of geen weer met een vrachtwagen vol vaste planten, olijfbomen, heesters, fruitbomen, citrusbomen, tuinkruiden en in het seizoen aanverwante artikelen.

In het vroege voorjaar bestaat het assortiment veelal uit viooltjes, hyacint en narcisbolletjes, blauwe druifjes en planten die eventuele nachtvorst aankunnen. Nu we al iets verder in het voorjaar zijn groeit ons vaste planten assortiment en nemen we per week meer van onze eigen gekweekte planten mee, die uitstekend winterhard zijn omdat ze gekweekt worden op de koude grond en koude kas. Daarnaast verkopen we veel tuinkruiden, heesters en fruitbomen/struiken. Als de temperatuur weer gaat oplopen en de nachtvorst verdwijnt, en we echt kunnen spreken van het voorjaar wordt ons assortiment nog verder uitgebreid met 1jarig perkgoed in alle soorten en kleuren, vele Clematissoorten, geurende Jasmijn, ons uitgebreide assortiment varieert wekelijks.

Eenmaal op de markt wordt de vrachtwagen uitgeladen en beginnen we met de opbouw van onze stand. Het vaste team weet precies wie welke taak heeft tijdens het opbouwen, en met elkaar zorgen we er voor dat onze stand elke week weer net even een andere uitstraling heeft. Onze klanten weten dat we al vroeg op de markt aanwezig zijn en zo komt het dikwijls voor dat we om half 8 al onze eerste klanten verwelkomen. Sommige klanten kiezen ervoor om in alle rust en ruimte s’ morgens vroeg hun planten uit te zoeken.

De zaterdagen vliegen voorbij, en zo rond vijf uur beginnen we met het afbouwen. Planten worden weer netjes in de kisten gedaan en op karren geladen, en als we dan na ongeveer een uur, 1,5 uur alles weer netjes in de vrachtwagen hebben staan gaan we weer onderweg naar onze kwekerij in Balkbrug.

Onderweg wordt snel even gestopt voor een kop koffie of een welverdiend ijsje in de zomermaanden en snel weer op weg naar huis. Eenmaal thuis worden de karren weer uitgeladen en afgeladen zodat we de planten water kunnen geven. Op maandag worden de planten weer uitvoerig verzorgd (minder mooi blaadje eraf en eventueel wat verse potgrond) en worden de planten aangevuld en het assortiment verder uitgebreid.

En voor we het weten is het weer zaterdag en zijn we weer onderweg naar de mooiste en leukste planten en bloemen zaterdagmarkt die Nederland rijk is.

 

deze pagina delen is leukShare on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter